Hjem

Nettbutikker

Norske nettbutikker

Norge har verdens mest rigide lovverk for salg og privatimport av medikamenter og kosttilskudd, og man må derfor ofte kjøpe det man trenger i fra mer liberale land som Sverige, Danmark, Tyskland, England eller Nederland.

 

Kjøp av kosttilskudd og legemidler i fra utlandet

Mange kosttilskudd og alle legemidler som kjøpes over internet vil bli returnert eller destruert om de blir stoppet i tollen. Dette er på grunn av at Norge har verdens mest rigide lovverk når det kommer til kjøp og salg av medikamenter og kosttilskudd. Ved direkteimport av kosttilskudd bør en av den grunn på forhånd avklare om kosttilskuddet er klassifisert som handelsvare eller legemiddel av norske myndigheter – handelsvarer kan fritt importeres, mens import av legemidler via post er forbudt.

 

For å få tak i nødvendige medikamenter kan man:

  1. Sette mottakeradressen som sin egen for så å håpe på at den ikke blir stoppet i tollen.
  2. Benytte seg av poste restante, og sende pakken til Sverige (Sverige er tilknyttet EU og import i fra andre EU-land er enklere enn til Norge).
    1. Ditt navn, Poste Restante, Postcenter S-45201, Strømstad, Sweden (Der kan du hentes med pass som identifikasjon (man-fre (9-11|13-17)) senest 14 dager etter at postkontoret har mottatt sendingen.)
    2. Benytte tjenesten www.posterestantestromstad.no som er en privat poste restante-tjeneste som holder åpent på lørdager. Her må man betale et lite håndteringsgebyr.
  3. Få pakken sent til hotellet man bor på i mer liberale land som England og Tyskland.
  4. Få pakken sendt til en adresse og postboks man har opprettet i et mer liberalt land – ved hjelp av www.bpm-lux.com kan du opprette postboks i en rekke land verden rundt.

Du kan se nærmere på hva som er lovlig å importere her:

Kjøp av legemidler i fra internettapotek

Ved kjøp av legemidler i fra internettapotek  bør man å verifisere seriøsiteten til apotekene ved å benytte nettsider som www.pharmacyreviewer.comphrmreviews.com og www.pharmacychecker.com.

 

Hvordan teste kosttilskudd og legemidler?

Europeiske nettbutikker og apotek

 
Apotek

Internasjonale nettbutikker og apotek

 

USA

Australia

India

Indonesia

Israel

New Zealand

Thailand

Andre