Hjem

Kreftvaksiner

Kreftvaksiner er ikke en type behandling som man vil bli tilbudt av sin vanlige kreftlege, og det på tross av at kreftvaksinene har støtte i etablert teori og gode studier – kreftvaksiner er nemlig veldig vanskelig å kommersialisere. Og det er synd, for alle med litt innsikt i den medisinske historie vet at dette alltid har vært betrodde teknikker for å stimulere frem en krefthemmende immunrespons.

Bilde av en immuncelle

Eksempler på kreftvaksiner

Kreftbehandling ved hjelp av Newcastle virus disease springer ut av observasjonen den ungarsk-amerikanske forskeren Dr. Laszlo K Csatary gjorde i 1970. Da kom han over en hønseoppdretter som gjennomgikk en komplett remisjon fra sin magekreft etter å ha blitt smittet av Newcastle virus under en epidemi blant sine høns.

Basert på denne observasjonen ble det gjort små skala studier med ikke-patogene Newcastle vibrio på terminale kreftpasienter. Virusterapien viste seg raskt å gi gode resultater, som senere er dokumentert i et dusin studier.

Coley`s Toxins som er sett på som starten på det vi i dag kjenner som immunterapi, og Springer vaksinen er to andre vaksiner som har god støtte i den medisinske litteraturen. Dessverre er ingen av vaksinene kommersialisere, og de er derfor kun tilgjengelige via private klinikker i Tyskland, USA og Mexico.

Klinikker


Kilder